Vrijheidscolleges door Corona verplaatst

nieuws

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

Kidscollege Dieuwertje Blok

Naar de agenda

Vrijheidscollege Sinan Can

Naar de agenda

Vrijheidscollege Femke Halsema

Vrijheidscollege Massih Hutak op MBO Utrecht

Naar de agenda

VRIJHEIDSCOLLEGES 2020

Angelique Houtveen, Philip Freriks, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Splinter Chabot, Shirin Musa, Liesbeth Zegveld, Bilal Wahib, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok geven in de aanloop naar 5 mei in het hele land Vrijheidscolleges. Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, zijn er dit jaar meer colleges dan ooit; ruim 70 colleges in bibliotheken, op scholen, diverse podia en bevrijdingsfestivals. De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

LEES MEER

DE MEET UP & FOUR FREEDOMS TOUR / VERPLAATST

UPDATE: DE FOUR FREEDOMS MEET UP EN TOUR ZIJN VANWEGE HET CORONAVIRUS VERPLAATST NAAR APRIL 2021

Op 14 april worden in Middelburg de Four Freedoms Awards uitgereikt en jij kan deze bijzondere vrijheidstrijders ontmoeten. Na afloop van de officiële ceremonie is het tijdens de ‘Four Freedoms Meet up’ mogelijk om in gesprek te gaan met de award winnaars.

Kom na de officiële ceremonie naar de publieke bijeenkomst met deze vrijheidsstrijders: de Filipijnse journaliste Maria Ressa, hoogleraar Azza Karam namens Religions for Peace, de Nederlandse journalist Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando. Ook te gast zijn programmamaker Johnny de Mol, presentator Simone Weimans, presentator Dieuwertje Blok en schrijver Natascha van Weezel. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Lees meer