Check het najaarsprogramma

Agenda

Dieuwertje Blok brengt hoopvolle boodschap

Vlogs Vrijheidssprekers

VRIJHEIDSCOLLEGES 2020

Dit najaar zijn er Vrijheidscolleges door Angelique Houtveen, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Shirin Musa, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok. Check de agenda of er ook een openbaar college bij jou in de buurt is.

Vanwege de vergaande maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) hebben we ons programma van maart t/m september moeten aanpassen.Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “Het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

Boodschap van hoop van Four Freedoms Laureaten

De Four Freedoms Meet Up en de Tour zijn vanwege het coronavirus verplaatst naar april 2021. De 4 laureaten die op 14 april de Four Freedoms Awards zouden krijgen, maakten een hoopvolle videoboodschap.

"Samen kunnen we deze pandemie overwinnen." Aldus secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Azza Karam namens Religions for Peace, journalist Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando. Volgend jaar hopen we dat deze bijzondere mensen toch nog naar Middelburg kunnen komen om hun prijs te ontvangen en hun visie op vrijheid te delen.