Natascha van Weezel in online programma Vrijheidssoep

nieuws

Dieuwertje Blok brengt hoopvolle boodschap

Vlogs Vrijheidssprekers

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

Dit zijn de namen van 2020!

Woensdag 12 februari 2020 - 19:14


IVM het Coronavirus zijn alle events met de Roosevelt Foundation voorlopig verplaatst naar 2021.

In de aanloop naar en op 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven. De sprekers van 2020 zijn Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa en Bilal Wahib. Alle sprekers delen in een vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. “We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Omdat er zo veel vraag naar colleges was, geven enkele sprekers uit 2019 zoals Natascha van Weezel en Sinan Can opnieuw hun Vrijheidscolleges op diverse plekken in Nederland. Ook verzorgt Dieuwertje Blok dit jaar weer enkele kidscolleges voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De Vrijheidscolleges worden sinds 2013 georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals. Dit jaar zijn er Vrijheidscolleges in 12 provincies op verschillende podia, middelbare scholen, MBO’s, bibliotheken en uiteraard op diverse bevrijdingsfestivals.
Sommige colleges, zoals op scholen zijn besloten, maar veel colleges op bibliotheken en festivals zijn voor iedereen te bezoeken. Alle sprekers, locaties en data van de Vrijheidscolleges staan online.

Check de agenda

Vorige pagina