Four Freedoms Awards 2021

Kijk ook online op 31 maart

Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Podcast

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Natascha van Weezel

Podcast

Azza Karam 2020

Azza Karam (1968) ontvangt op 14 april in Middelburg de Four Freedoms Award namens Religions for Peace International die zich inzet voor de vrijheid van geloof. Karam is half Nederlandse, half Egyptisch en werkt als hoogleraar religie en theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Karam is aanwezig bij de Four Freedoms Meet Up en vertelt tijdens de Four Freedoms Tour meer over haar werk bij Religions for Peace International en het belang van de vrijheid van religie.

14 april: Four Freedoms Meet Up in Middelburg
15 april: Four Freedoms Tour: Vrije Universiteit, Azza Karam & Natascha van Weezel.
15 april: Four Freedoms Tour: Vredespaleis, Azza Karam & Natascha van Weezel.
16 april: Four Freedoms Tour: Universiteit van Maastricht, Azza Karam & Natascha van Weezel.

Azza Karam ontmoeten?
Kom op 14 april 15.00-16.30 naar de Four Freedoms Meet up in Nieuwe Kerk in Middelburg. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht.

Four Freedoms Tour
Dit jaar organiseert Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosvelt Foundation de Four Freedoms Tour. De (inter)nationale sprekers, die op 14 april een Four Freedoms Award ontvangen voor hun bijzondere inzet voor vrijheid, spreken op 14, 15 en 16 april op verschillende locaties in het land o.a. de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Wageningen en MBO's in Zwolle en Vlissingen.

Four Freedoms Awards 2020: Vrijheid van geloof
Religions for Peace International krijgt de Four Freedoms Awards 2020 voor “hun vastberaden inzet om vrede te bevorderen en op te komen voor hen die het meest hulp behoeven. Zij zetten zich in om bruggen te bouwen tussen religieuze gemeenschappen om het wederzijdse vertrouwen te vergroten, om de vijandigheid in conflictgebieden te verminderen en om een platform voor gemeenschappelijke actie te bieden. Hun organisatie respecteert en eert religieuze verschillen en werkt aan interreligieuze dialoog en consensus.”

Four Freedoms Tour

Vorige pagina