5 mei: Vrijheidscollege Live!

Lees meer

Kijk de Four Freedoms Awards & Meet-up terug

Kijk terug

Fidan Ekiz 2017

Jarenlang was Fidan Ekiz (1976) correspondent Turkije voor onder andere RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. In 2007 ruilde zij deze baan in voor een baan als redacteur bij achtereenvolgens Pauw & Witteman, De Ombusman, De Waan van de Dag en Spijkers met Koppen, waar ze in 2013 stopte. Nu is ze met enige regelmaat tafeldame bij De Wereld Draait Door en is ze columnist voor het tijdschrift Jij & Je Kinderen. Ook maakte zij samen met De Wereld Draait Door de documentaire Alles komt goed? In deze documentaire geeft ze antwoord op de enorme woede en opspraak die ze losmaakte na haar uitspraken over de aanslagen op Charlie Hebdo in De Wereld Draait Door. Ze wilde hiermee de nuance terugbrengen.

In 2009 maakte Fidan de vijfdelige documentaire serie Veerboot naar Holland voor de VARA over emigratieverhalen van Turkse gezinnen. Hiermee won zij de Erasmus EuroMedia Award en Rotterdamse Persprijs. Ook de documentaire Ik zie een verre reis is van haar hand.

Niet alleen achter de schermen maar ook voor de camera zoekt Fidan haar werkzaamheden. Zo was zij te zien als presentatrice van programma’s als Let’s Make Love en Storm op Komst.

 

Bekijk hier het Vrijheidscollege van Fidan Ekiz

 

Foto credit: Frank Ruiter

Vorige pagina