Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Angelique Houtveen & Fresku op HZ Vlissingen

Bekijk het college

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Gijs Tuinman in het Maczek Memorial Breda

Bekijk het college

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Dieuwertje Blok in Krimpen a/d IJssel

Agenda

Gijs Tuinman 2020

Gijs Tuinman (1979) is Luitenant-Kolonel van de Koninklijke Landmacht. Hij is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde voor zijn missies in Afghanistan. 

Eerder kreeg hij al de Bronzen Leeuw uitgereikt. Hij werd door zijn collega's geprezen om 'zijn natuurlijke manier van leidinggeven, zijn snelle inschattingsvermogen en tactisch inzicht'. 

In zijn college ontleedt Tuinman de concepten vrede en vrijheid: wat bedoelen we er eigenlijk mee? En wie verstaan we onder we? Kent het begrip vrede en vrijheid alleen winnaars of zijn er ook verliezers? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in interpretaties, en wat heeft dat voor betekenis voor ons handelen in conflicten in het verleden, heden en toekomst? Is vrede en vrijheid in de wereld een utopie of een haalbaar doel om na te streven? Daarbij kijkt hij onder andere naar de rol van Nederland in de internationale context en is er speciale aandacht voor de Poolse rol in de Nederlandse bevrijding en wat we daarvan kunnen leren. Tuinman diende onder andere in Afghanistan en Mauritanië. Momenteel is hij docent krijgswetenschappen aan de Hogere Defensie Vorming in Breda. 

Bekijk hier het Vrijheidscollege van Gijs Tuinman: 

Vorige pagina