5 mei: Vrijheidscollege Live!

Lees meer

Kijk de Four Freedoms Awards & Meet-up terug

Kijk terug

Maarten van Rossem 2017

Maarten van Rossem (1943) was bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en ging in 2008 met pensioen. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Het grote publiek kent hem vooral als televisiepersoonlijkheid. Zo is hij regelmatig in actualiteitenprogramma’s te gast als deskundige en is hij jurylid in De Slimste Mens. Naast deze televisieoptredens schrijft hij een column voor het Historisch Nieuwsblad, en heeft hij een eigen glossy, Maarten! genaamd.

In 2010 verscheen zijn boek Waarom is de burger boos? Maarten van Rossem over hedendaags populisme waarin hij antwoord zoekt op de vraag hoe het komt dat steeds meer Nederlanders de overheid, het politieke systeem en de maatschappelijke elite als vijand zien. Kapitalisme zonder remmen, over de opkomst en ondergang van het marktfundamentalisme, verscheen in 2011.

Op zondag 12 maart spreekt Maarten van Rossem tijdens de opening van de Vrijheidscolleges in TivoliVredenburg. Dit is in samenwerking met Bevrijdingsfestival Utrecht en Culturele Zondagen Uitgesproken Utrecht dat dan tevens plaatsvindt. Check hier het verdere programma. Dit college is uitverkocht.

 

Bekijk hier het Vrijheidscollege van Maarten van Rossum

Vorige pagina