Four Freedoms Awards 2021

Kijk ook online op 31 maart

Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Podcast

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Natascha van Weezel

Podcast

Sander de Kramer 2020

Sander de Kramer (1973) is journalist, schrijver en presentator en ontvangt de Four Freedoms Award 2020 voor zijn werk voor zijn Sunday Foundation in Sierra Leone die scholen sticht waar honderdduizenden kinderen onderwijs krijgen. Hij vertelt tijdens de Four Freedoms Tour over zijn ervaringen en zijn idealen. Sander de Kramer is te ontmoeten tijdens de Four Freedoms Meet up in Middelburg op 14 april en tijdens de Four Freedoms Tour. 

Four Freedoms Meet up in Middelburg op 14 april
Sander de Kramer ontmoeten? Kom op 14 april 15.00-16.30 naar de Four Freedoms Meet up in Nieuwe Kerk in Middelburg. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Op 15, 16 spreekt hij tijdens de Four Freedoms Tour nog op andere locaties in het land.

Four Freedoms Tour
Dit jaar organiseert Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosvelt Foundation de Four Freedoms Tour. De (inter)nationale sprekers, die op 14 april een Four Freedoms Award ontvangen voor hun bijzondere inzet voor vrijheid, spreken op 15 en 16 april op verschillende locaties in het land o.a. de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Wageningen en MBO Deltion in Zwolle

Chief Ouwe Dibbes
In 2010 kreeg Kramer een officiële benoeming in Sierra Leone op tot Chief Ouwe Dibbes. Omdat hij mensen in Sierra Leone zo noemde, werd het een soort geuzenaam. Sanders bevlogenheid en werk is ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Zo ontving hij al diverse andere prijzen en nu de Four Freedom Award: “De award voor de Vrijwaring van Gebrek gaat naar de heer Sander de Kramer als blijk van waardering voor zijn innovatieve manier van hulpverlening en toegewijde inzet voor minderbedeelden, zowel in binnen- als in het buitenland. (…) Zijn positieve instelling en medemenselijkheid zijn een voorbeeld voor velen in een wereld waarin het individualisme lijkt te floreren.”

Vrijwaring van Gebrek
Sander de Kramer begon zijn carrière bij de Rotterdamse straatkrant. Zijn televisiecarrière begon bij RTV Rijnmond en sinds 2009 werkt de Kramer voor de KRO-NCRV waar hij onder andere De Wandeling presenteerde. Toen Sander voor een reportage naar Sierra Leone afreisde zag hij daar hoe kindslaven in de diamantenmijnen moesten werken. Hij besloot dat hij hier iets aan wilde doen. “Ik kwam mensen tegen die geloofden in mijn goede intenties. Ze noemden mij Sunday – dat leek nog ’t meest op Sander – en terug in Nederland heb ik samen met Hugo Borst de Sunday Foundation opgericht”. Sander schreef al sinds het begin van zijn carrière over ‘de vergeten plekken’ van de wereld, maar besloot nu om een stichting op te richten zodat hij mensen in nood ook daadwerkelijk kon helpen. De stichting draait volledig op vrijwilligers en samen zamelen zij geld in om bijvoorbeeld voetbalteams te sponsoren en scholen te bouwen.
four freedoms tour

Vorige pagina