5 mei: Vrijheidscollege Live!

Lees meer

Kijk de Four Freedoms Awards & Meet-up terug

Kijk terug

Simone van Saarloos 2017

Simone van Saarloos (New Jersey, VS, 1990) studeerde Filosofie en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en de New School in New York. Ze schreef literaire kritieken en interviews voor de Volkskrant. Ze publiceerde essays, opiniestukken en fictie in onder meer Vrij Nederland, De Correspondent en NRC. Ook geeft ze regelmatig lezingen en treedt ze op als interviewer. Met Niña Weijers organiseerde zij een ‘sekstische talkshow’. Als duo vertaalden zij ook Nein. een manifest van Eric Jarosinski (Lebowski Publishers).

Van Saarloos schreef twee jaar lang drie keer per week een column in nrc.next, een deel daarvan is terug te lezen in de bundel Ik deug / deug niet (Nijgh & Van Ditmar). In de augustus 2015 was zij te zien in VPRO Zomergasten.

In november 2015 verscheen Het monogame drama (De Bezige Bij), een pamflet waarin ze vragen stelt over de wijze waarop we ons sociale leven inrichten. In november 2016 verscheen haar debuutroman, De vrouw die (Nijgh & Van Ditmar), over een moleculair biologe die de marathon van New York in een boerka wil gaan lopen. Dit najaar stond zij in de theaters met de voorstelling, ‘Holy F’, over de geschiedenis en toekomst van het feminisme.

 

Bekijk hier het Vrijheidscollege van Simone van Saarloos

Foto credit: Koos Breukel

Vorige pagina