De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Dit zijn de sprekers van 2019

Donderdag 14 februari 2019 - 07:48

Özcan Akyol, Charles Groenhuijsen, Natascha van Weezel en Dieuwertje Blok spreken tijdens Vrijheidscolleges 2019.


De sprekers van de Vrijheidscolleges 2019 zijn Özcan Akyol, Charles Groenhuijsen, Dieuwertje Blok, Stephan Sanders, Ronald Giphart, Natascha van Weezel, Sinan Can, Aafke Romeijn en Rajae El Mouhandiz. In de aanloop naar 5 mei houden zijn in het hele land 45 Vrijheidscolleges. Alle sprekers delen in een college hun eigen visie op vrijheid.


In elk college laten de sprekers zich inspireren door de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving is gebaseerd. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges. “Dit is alweer de zevende editie van de Vrijheidscolleges,” zegt projectleider Esther Lubberding. “Ieder jaar vragen we sprekers om hun verhalen en meningen over vrijheid delen. Na afloop ontstaat er met het publiek een gesprek. Deze dialoog over vrijheid is belangrijk om bewust te blijven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

Bijna alle colleges zijn gratis toegankelijk. Enkele colleges zijn besloten, bijvoorbeeld op scholen. Is er ook een college bij jou in de buurt? Check het hier!

Vorige pagina