Vrijheidscolleges door Corona verplaatst

nieuws

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

Kidscollege Dieuwertje Blok

Naar de agenda

Vrijheidscollege Sinan Can

Naar de agenda

Vrijheidscollege Femke Halsema

Vrijheidscollege Massih Hutak op MBO Utrecht

Naar de agenda

IVM Coronavirus: Vrijheidscolleges verplaatst naar later dit jaar

Maandag 23 maart 2020 - 19:45

Vanwege de vergaande maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) kunnen de Vrijheidscolleges t/m 1 juni niet doorgaan. In overleg met de locaties proberen we zoveel mogelijk colleges op een later tijdstip dit jaar in te halen. Vrijheidscolleges had in de aanloop naar 5 mei ruim 70 colleges gepland. Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “Het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

Lees meer

Wedstrijd: Schrijf een column over vrijheid (verlengd!)

Donderdag 19 maart 2020 - 20:36
Wedstrijd: Schrijf een column over vrijheid (verlengd!)

In verband met de coronacrisis wordt de deadline van de inzending voor de Four Freedoms columnwedstrijd verlengd tot 5 mei. Schrijf een column over één van de vier vrijheden van Roosevelt en win 200 euro. 

Het coronavirus herinnert ons allemaal hoe waardevol vrijheid is. De vier vrijheden geformuleerd door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt zijn actueler dan ooit: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van Godsdienst, Vrijheid van Gebrek, Vrijwaring van Vrees.

De Vrijheidscolleges en Roosevelt Foundation dagen studenten en scholieren uit: Kies een vrijheid en schrijf een column over waarom juist deze vrijheid volgens jou zeer relevant is. Een jury selecteert de meest inspirerende column. De winnaar wint 200 euro en mag in 2021 de officiële uitreiking van de Four Freedoms Awards bijwonen.

Regels
Iedereen mag een column insturen.
Nederlands of Engels, 350-500 woorden.
Deadline 5 mei 2020 (18.00 uur)
Inzendingen/vragen = column@vrijheidscolleges.nl

Lees meer

Dit zijn de namen van 2020!

Woensdag 12 februari 2020 - 19:14
Dit zijn de namen van 2020!

IVM het Coronavirus zijn veel events voorlopig verplaatst. Hou de nieuwsbrief en sociale media in de gaten.

In de aanloop naar en op 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven. De sprekers van 2020 zijn Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa en Bilal Wahib. Alle sprekers delen in een vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. “We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Lees meer

Four Freedoms Tour

Dinsdag 11 februari 2020 - 13:07
Four Freedoms Tour

IVM het Coronavirus zijn veel events met de Roosevelt Foundation voorlopig verplaatst naar 2021.

Dit jaar werkt de Vrijheidscolleges samen met de Roosevelt Foundation. Deze organisatie geeft elk jaar enkele mensen een Four Freedom Award die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de vrijheid. Na de officiële uitreiking op 14 april nemen de Vrijheidscolleges de winnaars van de Four Freedom Awards op tour door Nederland. Er zijn op verschillende locaties in het land bijeenkomsten met de winnaars; Filipijnse journaliste Maria Ressa, burgemeester van Palermo Leoluca Orlando, Sander de Kramer en Azza Karam namens Religions for Peace International.

Lees meer