Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Vrijheidscolleges werken ook in 2021 samen met Roosevelt Foundation

Vrijdag 23 oktober 2020 - 00:00

Ook in 2021 blijven de Vrijheidscolleges samenwerken met de Roosevelt Foundation aan de uitreiking van de Four Freedoms Award waar bijzondere mensen die zich inzetten voor de vrijheid een prijs krijgen. De Vrijheidscolleges gaan bijdragen aan een coronaproof publieksprogramma. Nieuwe datum voor de uitreiking is 31 maart 2021.

Corona
Vanwege de corona-crisis moest de FFA-ceremonie van 14 april 2020 uitgesteld worden. De voorzitter van de Roosevelt Foundation Han Polman maakt vandaag, op 23 oktober, met een video de nieuwe datum bekend waarop de uitgestelde ceremonie – coronaproof - plaats gaat vinden. Ook spreekt hij zich uit over de toekomst: “Samen met de Verenigde Naties gaan we de komende jaren werken aan vrede, veiligheid en vrijheid.” De voorzitter van de Roosevelt Foundation Han Polman maakte het goede nieuws bekend in een videoboodschap.

75 jaar VN
Op 24 oktober 2020 is het 75 jaar geleden dat Verenigde Naties zijn opgericht. Om dit te vieren worden diverse monumentale gebouwen in Nederland VN blauw uitgelicht. Sinds de oprichting zetten de Verenigde Naties zich met grote toewijding in voor internationale vrede en veiligheid, voor internationale samenwerking en voor de bevordering van het respect voor mensenrechten en fundamentele vrijheden.

De familie Roosevelt en hun rol binnen de VN
De oprichting en geschiedenis van de Verenigde Naties zijn nauw verweven met het leven van president Franklin Delano Roosevelt en zijn vrouw Eleanor. President Roosevelt wordt beschouwd als de belangrijkste architect van de Verenigde Naties. Eleanor Roosevelt was de eerste voorzitter van de VN-Commissie voor de Rechten van de Mens die toezag op de opstelling van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Uitreiking Awards in 2021
De Roosevelt Foundation heeft in 2020 de International Four Freedoms Award toegekend aan de Verenigde Naties. Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer António Guterres, zou de Internationale Four Freedoms Award in Middelburg op 14 april 2020 in ontvangst nemen. Door de coronacrisis en de maatregelen kon deze uitreiking niet plaatsvinden. Het bestuur van de Roosevelt Foundation heeft een datum in 2021 vastgesteld waarop de uitgestelde award-uitreiking van 2020 plaats gaat vinden. Voorzitter Han Polman, tevens ook commissaris van de Koning van de Provincie Zeeland, vertelt in een videoboodschap wanneer de uitreiking in 2021 zal plaatsvinden en feliciteert de Verenigde Naties met hun 75-jarige bestaan.

Vanwege de nog steeds voortdurende coronacrisis zal een “coronaproof-ceremonie” worden georganiseerd. De komende maanden wordt onderzocht hoe deze feestelijke bijeenkomst toegankelijk gemaakt kan worden, bijvoorbeeld door het event online te volgen.

Publieksprogramma
De Roosevelt Foundation en de Vrijheidscolleges organiseren na de officiële ceremonie een publieksprogramma waar jong en oud kan kennismaken met de bijzondere verhalen van de laureaten en het belang van de vier vrijheden. Er wordt een coronaproof interactief programma gemaakt met verschillende online en offline elementen.

Meer informatie over de Four Freedoms Awards, de Roosevelt Foundation, het Roosevelt Institute en de Vrijheidscolleges is beschikbaar op de volgende websites:

http://www.fourfreedoms.nl
http://rooseveltinstitute.org
http://vrijheidscolleges.nl

Vorige pagina