Four Freedoms Awards 2021

Kijk ook online op 31 maart

Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Podcast

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Natascha van Weezel

Podcast

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Donderdag 28 januari 2021 - 00:00

Rapper Fresku spreekt met Nicole Terborg in de podcast Vrijheidsgasten over zijn visie op vrijheid, kunst en leven. Fresku vertelt; “Mijn drang om begrepen te worden, heeft me nooit gelukkiger gemaakt. Maar op het moment dat dat verschoof en een drang werd om te begrijpen, ging ik weer ruimte maken voor geluk.”

🎧Luister Vrijheidsgasten in je podcast app of via deze link op Spotify.

Roy Reymound alias Fresku werd geboren in Eindhoven. Op zijn zevende werd hij samen met zijn zus naar Curaçao gestuurd om bij zijn vader te wonen. Hij vertelt in Vrijheidsgasten hoe het was om na die tijd op de Antillen weer terug te keren in Eindhoven. Tijdens de opname van de podcast was net zijn nieuwe album ‘In het diepe’ uitgekomen, wat door de coronacrisis allemaal anders verliep dan verwacht.

f*ck Nederland
Fresku vindt Rutte een woordkunstenaar: “Mark Rutte kan in principe ‘f*ck Nederland’ zeggen op een manier waarop Nederland in de handen klapt en zegt ‘hij doet het wel goed.’“ Ondanks zijn scherpe teksten en maatschappelijke geëngageerde lyrics ziet Fresku zich zelf niet als een activist; “Ik denk dat het me goed uitkomt, creatief, om nooit de titel ‘activist’ te dragen. Om nooit de titel ‘politicus’ te dragen, want zodra ik dat doe, mag ik niet meer doen wat ik doe.”

Meer Fresku in de podcast Vrijheidsgasten of bekijk hier zijn Vrijheidscollege uit 2018.

Vorige pagina