De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Vijf tips voor Bevrijdingsdag 2021

Woensdag 5 mei 2021 - 10:27

Traditiegetrouw werd om middernacht het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken, Bevrijdingsdag 2021 is daarmee officieel van start gegaan. We hebben een aantal van de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

(Foto: Jelmer de Haas)

Merkel en minister-president Rutte in gesprek over vrijheid | 12.00 

Vanuit het Kunstmuseum Den Haag wordt de 5 mei lezing online uitgezonden. Tijdens de uitzending houdt de 12-jarige Mily A-Azzazi de 5 mei-kinderlezing en gaan studenten in gesprek over vrijheid met Bondskanselier Merkel en demissionair minister-president Rutte. De lezing wordt door de NOS uitgezonden op NPO 1. 

NPO 1

Online Bevrijdingsfestivals | De hele dag

200 optredens, 14 steden, 12 provincies en 1 land. Zo vieren we vandaag Bevrijdingsdag. Door het hele land zijn er online bevrijdingsfestivals, bevrijdingsfestival.nl heeft alle livestreams voor je op een rijtje gezet. 

Ook onze partner van Vrijheidscolleges Live, TivoliVredenburg, staat vandaag volledig in het teken van bevrijdingsdag. Bevrijdingsfestival Utrecht streamt een online programma, vanuit TivoliVredenburg van 10.00 tot 21.30 uur. 

Bevrijdingsfestival.nl

Vrijheidsmaaltijdsoep | 17.00

De Vrijheidsmaaltijdsoep wordt tijdens een live uitzending geserveerd vanuit Pakhuis de Zwijger. Dit keer is de soep bedacht door Yvette van Boven. Voor mensen die de soep niet van te voren besteld hebben kunnen online meekoken.

Vrijheidsmaaltijdsoep

Vrijheidscollege Robert Vuijsje | 18.45

Direct na Vrijheidscolleges Live schakel je door naar het Vrijheidscollege van Robert Vuijsje. Op Bevrijdingsfestival Fryslân vertelt hij over de vrijheid om je gekwetst te voelen.

De Nieuwe Mens | 20.00

Een roadmovie door de stad artiesten en performers spreken en dichten over idealen als gelijkwaardigheid en over de veerkracht van de mens in crisistijd. ‘De Nieuwe Mens is een ode aan ons eindeloze streven naar het goede.’ Aldus Marjolijn van Heemstra, reisleider van de roadmovie.

De Nieuwe Mens

Fijne Bevrijdingsdag!

Vorige pagina