De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Op 5 mei Vrijheidscolleges Live samen met Bevrijdingsfestivals

Dinsdag 4 mei 2021 - 06:00

Soundos El Ahmadi, Haroon Ali en Joris Linssen geven op bevrijdingsdag een online Vrijheidscollege. Speciaal voor dit interactieve programma maken de sprekers een kortere versie van hun Vrijheidscollege. Tijdens de uitzending praat je mee via de chat.

Meld je aan voor Vrijheidscolleges Live:

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi
wo. 5 mei 2021 13:30

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali
wo. 5 mei 2021 16:00

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen
wo. 5 mei 2021 17:30

Het programma
Tijdens Vrijheidscollege Live ontvangt presentator Cesar Majorana de gasten ”in een studio die er uitziet als een kleurrijke huiskamer. Zodat het beetje aanvoelt als de gesprekken die je vroeger op een goed huisfeestje had.” Dit heeft alles te maken met de persoonlijke invalshoek van de colleges. Comedian Soundos El Ahmadi verteld over kansen en vooroordelen. Ze spreekt over wat er gebeurt als je als vrouw met een migratie-achtergrond hard op het glazen plafond bonkt.

Auteur Haroon Ali vertelt in zijn Vrijheidscollege over zijn zoektocht naar identiteit. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst. Hij deelt hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie.

Zanger en presentator Joris Linssen gaat in zijn Vrijheidscollege in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Joris toont in zijn programma’s graag paradijsvogels en andere mensen die op een bijzondere wijze afwijken van de norm. Zelf wil hij zich ook niet altijd conformeren.

Meld je aan

Programma

Het programma Vrijheidscolleges Live is op 5 mei te volgen tussen 13.30-18.15 uur via www.vrijheidscolleges.nl.

Vrijheidscollege Live is onderdeel van de online programma’s Bevrijdingsfestivals Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Haarlem, Limburg, Overijssel, Utrecht, Zeeland. 

Vrijheidscolleges Live is mede mogelijk gemaakt door diverse Bevrijdingsfestivals, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Prodemos, TivoliVredenburg en het Vfonds.

Vorige pagina