Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Videoboodschappen van vrijheidssprekers

Donderdag 16 april 2020 - 00:00

De fysieke Vrijheidscolleges kunnen voorlopig wel niet doorgaan in verband met de coronacrisis, maar gelukkig is er ook online genoeg te zien. Diverse vrijheidssprekers hebben videoboodschappen voor je opgenomen.

"We zitten diep in de shit, maar...", zegt Charles Groenhuijsen in zijn vlog. En zo vertelt Angelique Houtveen bijvoorbeeld welke muziek haar door deze weken heen sleept. Dieuwertje Blok roept ons vooral op solidair met elkaar te zijn, Sinan geeft hoop en Maarten van Rossem trakteerde ons vanuit zijn achtertuin op een mini-college. In hun vlogs delen onze vrijheidssprekers hoe zij omgaan met de coronacrisis en vaak hebben ze ook nog goeie kijk-, luister of leestips voor deze bijzondere periode.

We hopen dat we eind dit jaar weer Vrijheidscolleges kunnen organiseren. Hou onze sociale media en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe data!

Check hier de vlogs:


"We zitten diep in de shit, maar...", bekijk hier de videoboodschap van Charles Groenhuijsen:Welke muziek sleept 3FM DJ Angelique Houtveen door deze corona-crisis? Ze neemt de quarantaine serieus, want zij behoort tot een risicogroep. In deze videoboodschap deelt zij hoe ze deze periode beleeft:"Hou vol!" aldus Dieuwertje Blok. "Vrijheid is niet alleen maar leuk als het voor jezelf is, het is vooral leuk om te delen."Ik hoop dat we onze vrijheid dit jaar nog mooier, nog uitbundiger vieren. Sinan Can over 4 en 5 mei:
"Ik denk nu weer anders na over vrijheid dan voor maart." vertelt Natascha Van Weezel in deze videoboodschap. De coronacrisis werpt een nieuw licht op ons idee over vrijheid: "We hebben in Nederland heel veel vrijheid", volgens historicus Maarten van Rossem. Hij gaf in zijn voortuin, op gepaste afstand een mini Vrijheidscollege. Over vrijheid en democratie in tijden van Corona:Historicus Maarten van Rossem over 4 en 5 mei. “Waarom deze wonderbaarlijke explosie van vernietigingsdrang? (...) Dat is een raadsel en daar moeten we wel goed overnadenken dat dat blijkbaar mogelijk is.”"Alles wordt anders", zegt historicus Maarten van Rossem. Van Rossem over mediahysterie in tijden van Corona:

Vorige pagina