Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Nieuw Vrijheidscollege Gijs Tuinman in het Maczek Memorial

Zondag 1 november 2020 - 00:00

Op 4 november is er een speciaal Vrijheidscollege van militair Gijs Tuinman in het Maczek Memorial in Breda. Tuinman is luitenant-kolonel van de Nederlandse landmacht, onderscheiden met de militaire Willemsorde en de bronzen leeuw. Laat je inspireren door zijn visie op vrijheid.

In zijn Vrijheidscollege ontleedt Tuinman de concepten vrede en vrijheid: wat bedoelen we er eigenlijk mee? En wie verstaan we onder we? Kent het begrip vrede en vrijheid alleen winnaars of zijn er ook verliezers? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in interpretaties, en wat heeft dat voor betekenis voor ons handelen in conflicten in het verleden, heden en toekomst? Is vrede en vrijheid in de wereld een utopie of een haalbaar doel om na te streven?

Daarbij kijkt hij onder andere naar de rol van Nederland in de internationale context en is er speciale aandacht voor de Poolse rol in de Nederlandse bevrijding en wat we daarvan kunnen leren. Tuinman diende onder andere in Afghanistan en Mauritanië. Momenteel is hij docent krijgswetenschappen aan de Hogere Defensie Vorming in Breda. Wees er live bij en reserveer hier een kaartje.

Omdat door de Coronarestricties bij deze colleges maar zeer beperkt publiek aanwezig kan zijn, gaan we livestreamen via ons YouTube kanaal. Publiek kan vragen stellen via de chatfunctie (indien ingelogd op YouTube).
bekijk hier de livestream

Vorige pagina