Four Freedoms Awards 2021

Kijk ook online op 31 maart

Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Podcast

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Natascha van Weezel

Podcast

Sprekers voor Vrijheidscolleges 2017 aangekondigd

Vrijdag 27 januari 2017 - 13:00

Programmamakers Eric Corton en Prem Radhakishun, schrijfsters Simone van Saarloos en Naema Tahir, cabaretier Dolf Jansen, journaliste Fidan Ekiz, documentairemaker Sunny Bergman, oud-politicus Boris van de Ham en Amerikadeskundige Maarten van Rossem zijn bevestigd als sprekers voor Vrijheidscolleges 2017. De colleges zijn een jaarlijkse serie lezingen over vrijheid die tussen 12 maart en 5 mei in plaatsvinden in tien provincies in Nederland. Wie waar staat, kun je vinden in onze agenda.

 

Op zondag 12 maart vindt de opening plaats in TivoliVredenburg en geeft Maarten van Rossem het eerste college over de kwetsbaarheid van onze democratie. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Bevrijdingsfestival Utrecht en de Culturele Zondagen. Reserveren van plaatsen voor de opening kan hier.

 

Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2017.

 

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze rechtstaat en democratie. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats: in de aanloop naar 5 mei, en op 5 mei zelf tijdens het Bevrijdingsfestival. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen.

 

Bijwonen
De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Het openingscollege met Maarten van Rossem is uitverkocht, via de nieuwsbrief van Culturele Zondagen worden de laatste plaatsen weggegeven. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier. Zitplaatsen voor de overige colleges zijn vanaf 1 maart te reserveren via www.vrijheidscolleges.nl

Vorige pagina