De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Nieuwe aflevering podcast Vrijheidsgasten: Natascha van Weezel

Donderdag 11 februari 2021 - 00:00

Natascha van Weezel is in de podcast Vrijheidsgasten openhartig over haar eigen stem in het publieke debat, zoektocht naar identiteit en visie op vrijheid. Ze vertelt interviewer Nicole Terborg; "Je kan alleen vrij zijn als je iemand anders ook zijn eigen vrijheid gunt." 

🎧 Check in de podcast apps deze nieuwe aflevering van Vrijheidsgasten. Of hier via deze Spotify link

Natascha gaf in 2019-2020 een serie Vrijheidscolleges. In deze tijd overleed ook haar vader de bekende journalist Max van Weezel. Deze wilde graag dat ze door ging met de colleges. Hij gaf haar mee: "Als twee extreme kampen boos zijn, omdat je iets zegt, dan doe je het precies goed."

Natascha is kleindochter van vier holocaust-overlevenden. Ze vertelt in de podcast over haar opa die haar held is. In haar poëziealbum schreef hij: “Lieve Tascha, onthoudt dit goed: wit of zwart, arm of rijk, alle mensen zijn gelijk.” Ze vertelt hoe ze als 6-jarige meisje elke week bij haar oma sliep. Overdag hadden ze veel lol samen. Maar ’s nachts troostte ze haar grootmoeder die nachtmerries over de oorlog had. Ze spreekt over hoe zij omgaat met de polarisatie en heftige reacties in het publieke debat. "Iemand kan iets doen waar je het niet mee eens bent of iets zeggen waar je het niet mee eens bent, en dat betekent niet dat de ander dan slecht is of fout is."

Vorige pagina