Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

IVM Coronavirus: Vrijheidscolleges verplaatst naar later dit jaar

Maandag 23 maart 2020 - 19:45

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

Vrijheidscolleges verplaatst naar later dit jaarVanwege de vergaande maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) kunnen de Vrijheidscolleges t/m 1 juni niet doorgaan. In overleg met de locaties proberen we zoveel mogelijk colleges op een later tijdstip dit jaar in te halen. Vrijheidscolleges had in de aanloop naar 5 mei ruim 70 colleges gepland. Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “Het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

Verplaatsen van Vrijheidscolleges
Dit jaar zouden er in de aanloop naar en op 5 mei Vrijheidscolleges zijn van Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Sinan Can, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa, Bilal Wahib, Natascha van Weezel en Dieuwertje Blok. Door de maatregelen van het RIVM is de Stichting Vrijheidscolleges genoodzaakt alle evenementen tot en met 1 juni 2020 te verplaatsen.

Ook de veertien Bevrijdingsfestivals gaan dit jaar niet door en hier zouden diverse sprekers Vrijheidscolleges geven. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dit besluit moeten nemen in verband met het coronavirus. Esther Lubberding: “Dit heeft een enorme impact op onze organisatie. Omdat wij nu nog niet weten hoe de maatregelen rond het virus er de komende tijd uit gaan zien, beslissen we uiterlijk 1 augustus naar welke data we de colleges gaan verplaatsen. Dat doen we in overleg met de locaties en de sprekers. Voor wie zich de komende weken niet wil vervelen: er staan van voorgaande edities tientallen Vrijheidscolleges op Youtube. Blijf thuis en zorg goed voor elkaar.”

Uitreiking Four Freedoms Awards in april 2021
De uitreiking van de Four Freedoms Awards die 14 april in Middelburg zou plaatsvinden, gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door. Dat heeft het bestuur van de Roosevelt Foundation woensdag 18 maart besloten. De Vrijheidscolleges organiseerde die dag de Four Freedoms Meet Up en de daarop volgende Four Freedoms Tour. Het streven is om de Four Freedoms-ceremonie, de Meet Up en de Four Freedoms Tour te organiseren in april 2021.

Meer informatie
Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie. De komende weken wordt bekend naar welke data de afgelastte Vrijheidscolleges worden verplaatst. Vrijheidscolleges terugkijken kan natuurlijk ook!

Bekijk alle colleges

 

Vorige pagina