De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Doe 31 maart mee met de Four Freedoms Award Meet-up

Zondag 28 maart 2021 - 00:00

Op 31 maart is de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Vijf bijzondere mensen en organisaties ontvangen een award, omdat zij zich met grote toewijding inzetten voor de vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt. De Vrijheidscolleges verzorgen die dag om 14.00 een online Meet-up waar het mogelijk is om online vragen te stellen aan deze bijzondere mensen. Doe mee! En stel je vragen aan de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer, Religions for Peace (Azza Karam) en de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando en een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties. 

Kijk en praat ook met de winnaars
Om 13:00 uur is de vooraf opgenomen ceremonie online te bekijken via fourfreedoms.nl
Om 14:00 gaan enkele jongeren onder leiding van presentator Joris Luyendijk in gesprek met de vrijheidssprekers en laureaten tijdens de Four Freedoms Meet-up en is er ook de mogelijkheid om te chatten via fourfreedoms.nl.

Four Freedoms Awards ceremonie, 13:00– 13:55 uur
Om 13 uur is de première van de vooraf opgenomen Four Freedoms Awards ceremonie. De verschillende awards worden vanwege corona digitaal uitgereikt door bekende en betrokken Nederlanders (presenters). Dit jaar zijn dat demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis. Ook Koning Willem-Alexander, demissionair minister-president Mark Rutte en Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, hebben allemaal een speciale videoboodschap. De ceremonie wordt omlijst door het Matangi strijkkwartet met muziek gecomponeerd door Peter Slager (BLØF) en Martin Fondse.

Four Freedoms Meet-up, 14:00 – 15:30 uur
Vanaf 14 uur gaan vier jongeren in gesprek met de laureaten onder leiding van presentator Joris Luyendijk tijdens de Meet-up. Kijkers kunnen via de chatfunctie vragen stellen aan de laureaten. Er zijn ook gesprekken te zien met vier vrijheidssprekers: Simone Weimans, Nathascha van Weezel, Joris Linssen en Massih Hutak.

Ook spreken enkele jongeren met de laureaten; Student aan University College Roosevelt Demi de Randamie (21) gaat in gesprek over de Freedom from Want. Zeeuwse zangeres en rechtenstudent Isabel Provoost (21) bevraagt Maria Ressa over de Freedom of Speech. Rapper Cycz (Bram Mvambanu, 27) is Middelburgs en verbonden met Freedom from Fear en Amsterdamse Just Pallandt (17) praat met Azza Karam over de Freedom of Worship.

Stel ook een vraag!
Jullie kunnen thuis ook vragen stellen via de chat functie op www.fourfreedoms.nl

Zowel de ceremonie als de Meet-up zijn Engelstalig. Alles behalve de live onderdelen zijn Nederlands ondertiteld. Het gehele programma is te bekijken via fourfreedoms.nl.

Deze Meet-up is ontstaan uit de samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges. 

Vorige pagina